Quantcast

Ίδρυμα Takis: Περιηγηθείτε εικονικά μαζί με τη Ναταλία Δραγούμη στα εμβληματικά έργα του διεθνούς γλύπτη Takis

18 Οκτ 2023
Ίδρυμα Takis: Περιηγηθείτε εικονικά μαζί με τη Ναταλία Δραγούμη στα εμβληματικά έργα του διεθνούς γλύπτη Takis

Γράφει η: ελc team
Πηγή: elculture.gr

Μια συναρπαστική εικονική περιήγηση σε έργα «σταθμούς» του διεθνούς γλύπτη Takis, ανοικτή σε όλους και εύκολη στη χρήση

Η νέα ψηφιακή ξενάγηση 360ο του Ιδρύματος Takis είναι γεγονός.

Μια συναρπαστική εικονική περιήγηση στα εμβληματικά έργα του διεθνούς γλύπτη Takis με κείμενα, ιστορικά στοιχεία και οπτικό-ακουστικό υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τον θαυμαστό κόσμο του με ένα κλικ από όπου και αν βρίσκεστε.

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες, ακολουθεί τις ανάγκες του σύγχρονου πολιτισμού και εντάσσεται δυναμικά στην ψηφιακή εποχή προσφέροντας δωρεάν διαδραστική εικονική περιήγηση 360ο (virtual tour).

Το ψηφιακό μουσείο καταργεί γεωγραφικά και χρονικά όρια, είναι ανοικτό σε όλους και εύκολο στη χρήση, δημιουργώντας έτσι νέους δρόμους επικοινωνίας με το κοινό του.

 

 

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση ο εικονικός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα:

 

να έρθει σ’ επαφή με τη μόνιμη συλλογή του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και επιστήμονα Takis (Παναγιώτη Βασιλάκη, 1925-2019) και να περιηγηθεί στις μουσειακές εγκαταστάσεις που κάποτε στέγαζαν το σπίτι και το ατελιέ του.

να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες για το καλλιτεχνικό και επιστημονικό έργο του Takis και να ανασύρει αρχειακό φωτογραφικό υλικό από 17 επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος “hotspots”, έργα «σταθμοί» στην καριέρα του Takis.

να βιώσει μια αισθητηριακή εμπειρία, καθώς οι πολλαπλές λήψεις της εικονικής περιήγησης σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο αλλά και η καταγραφή των ήχων του περιβάλλοντος είναι υψηλής ποιότητας και ευκρίνεια, δίνοντας μια ρεαλιστική αίσθηση στον επισκέπτη.

 

Παράλληλα, έχει γίνει προσομοίωση της φυσικής παρουσίας του θεατή σε αυτούς, ο οποίος έχει την δυνατότητα της ελεύθερης εικονικής πλοήγησης σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά και της εστίασης στα εκθέματα.

Η ψηφιακή ξενάγηση προσφέρεται στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω γραπτών κειμένων καθώς και σε ακουστική μορφή(audio) και στις δυο γλώσσες.

 

 

Ξεκινήστε το Virtual Tour 360 στο Ίδρυμα Takis

 

Γράφει η: ελc team
Πηγή: elculture.gr